Una mossegada defectuosa comporta complicacions tant a nivell estètic com funcional. Per això, és aconsellable acudir a un professional i corregir la posició de les dents mitjançant tractaments com l’ortodòncia. Però, quin és l’origen de la mala mossegada? En molts casos es deu a factors genètics combinat amb factors ambientals. Una mossegada defectuosa pot alterar i dificultar amb el temps processos tan bàsics com la masticació.

Quines conseqüències bucodentals pot tindre una mala mossegada?

Aquestes són les principals complicacions que genera una mala mossegada:

  • Problemes funcionals. Una mossegada defectuosa altera processos funcionals com la masticació i l’articulació temporomandibular.
  • Problemes bucodentals. A nivell bucodental, una mala mossegada pot provocar una acceleració en el desgast de l’esmalt. També afavoreix l’apinyament dental i el desenvolupament de patologies com la sensibilitat dental o les recessions gingivals. A més, pot provocar fractures en les peces dentals i la sensació de dolor agut.
  • Problemes musculars. Algunes complicacions dentals com el bruxisme estan relacionades amb una mala oclusió, i pot cursar amb mal de cap i sobrecàrrega muscular.
  • Problemes d’articulació. Una mala mossegada dificulta els moviments de l’articulació i afavoreix el carrisqueig de les dents en menjar, en parlar i també en dormir, de manera que el pacient pot experimentar episodis propis del bruxisme.
  • Problemes estètics. La mossegada defectuosa també comporta complicacions a nivell estètic. A l’afavorir l’apinyament de les dents, el somriure no queda ben alineat i per tant no resulta harmònicA més, els llavis estan sustentats per les dents anteriors i una malposició d’aquestes pot causar un llavi més fi o arrugues a la part inferior del llavi.

El tractament més habitual per corregir aquest tipus de complicacions és l’ortodòncia. No obstant això, corregir aquests problemes depèn en gran part de la gravetat de cada cas per la qual cosa convé un examen professional. En Dentisana realitzem un estudi personalitzat en la primera visita d’ortodòncia per aconseguir una mossegada perfecta en cada pacient. En funció d’aquest estudi s’estableixen les necessitats de cada pacient i el nivell de gravetat de la mala mossegada, que sens dubte condicionarà el tractament.

La nostra Dra. Alba Roca podrà proporcionar-te més informació a la nostra Clínica dental Dentisana.

Si tens algun dubte, Vine a Dentisana i et farem una Primera visita d’Ortodòncia GRATUÏTA!

Demana cita trucant-nos al ☎️ 963034846 o posa’t en contacte amb nosaltres a través del nostre formulari web.

Estarem encantats d’ajudar-te!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies